Сръбската и балканска звезда Лепа Брена празнува рождения си ден на

...
Сръбската и балканска звезда Лепа Брена празнува рождения си ден на
Коментари Харесай

10-те най-популярни песни на Лепа Брена (част 1)

Сръбската и балканска звезда Лепа Брена празнува рождения си ден на 20 октомври. Певицата е родена в Бръчко, Босна и Херцеговина, а същинското ѝ име е Фахрета Яхич. В края на 80-те, дружно с групата си Slatki greh, тя снима трите музикални кино лентата „ Hajde da se volimo ”. На 24 юли 1990 година, на стадион „ Васил Левски “ в София, Брена прави величествен концерт, който към момента е най-посетеният музикален конгрес в историята на родната концертна активност. През 1991 година се омъжва за известният тенисист Свободан Живойнович, с който се срещат две години по-рано в Чикаго.

След сватбата живеят известно време във Флорида. Там звездата записва албума си „ Ja nemam drugi dom “, който се трансформира в един от най-успешните за нея. Брена и Боба имат двама сина Стефан (роден през 1992 г.) и Виктор (роден през 1998 г.), само че изпълнителката приема като собствен и Филип – дете от първия брак на тенисиста. В края на 2000 година, синът им Стефан е похитен и върнат след заплащане на откуп. Изпълнителката претърпява тежко случката и за малко стопира да се занимава с музика, като се посвещава напълно на децата си.

През 1998 година дружно със Саша Попович, отварят продуцентска и издателска компания „ Grand “. През 2008 година, след 8-годишна пауза, издава албума си „ Udji slobodno “, а през 2011 година, издава 16-тия си албум „ Zacarani krug “. В България Лепа Брена става извънредно известна още в края на 80-те и началото на 90-те години, а през 2011 година певицата зарадва почитателите си у нас с огромен концерт, който препълни Арена Армеец в София.

Ето и 10-те нейни песни, трансформира ли се в шлагери в България.

1. „ Ti si moj greh “

Категорично това е е най-популярната ария на Лепа Брена в България. Издадена е през 1996 година, в албума „ Луда по теб “.

2. „ Seik “

„ Ой, Шейхи, Шейхи… “ Песента е издадена през 1985 година, в албума „ Пиле мое “.

3. „ Hajde da se volimo “

Издадена е дружно с едноименен албум през 1987 година

4. „ Luda za tobom “

Песента и едноименният албум излизат през 1996 година Кавър е на гръцка ария, а в България става още по-популярна в осъществяване на Камелия.

5. „ Nezna zena “

Песента е издадена през 1985 година, в албума „ Пиле мое “.

6. „ Udri mujo “

Песента влиза в албума „ Хайде да се обичаме “, публикуван през 1987 година

7. „ Cetiri godine “

Песента излиза в едноименен албум през 1989 година, а клипът към нея е сниман в Испания.

8. „ Robinja “

Песента е от албума „ Четири години “ от 1989 година, а клипът към нея е осъществен в Турция.

9. „ Cik pogodi “

Песента е под номер 2 в албума „ Boli me uvo za sve “, публикуван през 1990 година

10. „ Pazi kome zavidis “

„ Внимавай на кого завиждаш “ е относително нова ария, която съумява да добие задоволителна известност у нас. Издадена е през 2008 година в албума „ Udji slobodno “.

Ако имате потребност от още шлагери на Лепа Брена, вижте втората порция с обичани песни на звездата. Ето 10-те най-популярни песни на Лепа Брена в България (част 2).

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР